Livsmedelshygien

 

Att göra en kontroll på livsmedelsföretagets hygien med

hantering, förvaring och temperatur, är en förebyggande

åtgärd för att minimera  ev. risker som kan förekomma i

livsmedelsverksamheten.

 

Samtidigt  som det skapar trygghet hos kunden och

kunskap hos personalen, kan den också medföra mindre

svinn och därmed förbättrad livsmedelsekonomi. 

 

MiljöCheck hjälper livsmedelsföretagaren från start med

ifyllandet av ansökan om registrering och beskrivning av

livsmedelshanteringen samt hygienavtal med egenkontroll-

program eller serviceavtal med hygienkontroll.

 

Om verksamhetens tilldelade årliga kontrolltimmar är för-

brukade, kan kontrollmyndigheten ta ut en extra avgift om

det krävs en uppföljande kontroll. Även om verksamheten

redan har ett egenkontrollprogram men inget avtal, kan

därför ett serviceavtal vara en extra säkerhet för att

undvika återbesök.

 

MiljöCheck erbjuder också grundutbildning i livsmedelshygien 

som följer livsmedelsverkets studieplan och även hjälp med 

ritning över lokal och inredning vid ombyggnad eller 

nyetablering.

                                                                                                        

                                                                             

 

 

 

 

Hygienavtal

 

 

 

Serviceavtal

 

 

 

Övriga tjänster

 

 

 

 Aktuellt

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

     

                                                                        MiljöCheck © 2013 • Livsmedelshygien & Miljö • www.miljocheck.se