Att göra en kontroll på livsmedelsföretagets hygien med
hantering, förvaring och temperatur, är en förebyggande
åtgärd för att minimera ev. risker som kan förekomma i
livsmedelsverksamheten.
Samtidigt som det skapar trygghet hos kunden och
kunskap hos personalen, kan den också medföra mindre
svinn och därmed förbättrad livsmedelsekonomi.
MiljöCheck hjälper livsmedelsföretagaren från start med
ifyllandet av ansökan om registrering och beskrivning av
livsmedelshanteringen samt hygienavtal med egenkontroll-
program eller serviceavtal med hygienkontroll.
Om verksamhetens tilldelade årliga kontrolltimmar är för-
brukade, kan kontrollmyndigheten ta ut en extra avgift om
det krävs en uppföljande kontroll. Även om verksamheten
redan har ett egenkontrollprogram men inget avtal, kan
därför ett serviceavtal vara en extra säkerhet för att
undvika återbesök.
MiljöCheck erbjuder också grundutbildning i livsmedelshygien
som följer livsmedelsverkets studieplan och även hjälp med
ritning över lokal och inredning vid ombyggnad eller
nyetablering.